Zoeken pictogram Contact pictogram Favorieten pictogram 0 Webshop pictogram 0 Menu pictogram

Voor iedereen die van de Friese natuur houdt

Beleef de midzomernacht te voet op het Noarderleech

Bezoek de onmetelijke weidsheid en rust van Noard-Fryslân Bûtendyks. Dit uitgestrekte buitendijkse gebied ligt vlakbij Hallum. Een prachtig stuk natuur met vergezichten waar je ‘u’ tegen zegt. Vooral tijdens de zonnewende op 21 juni. Trek je laarzen aan en wandel de midzomernacht tegemoet onder begeleiding van onze natuurgids. Hij vertelt je graag over de vele vogels en grote diversiteit in het landschap.

Als je vanaf de dijk richting Waddenzee loopt zie je de begroeiing al veranderen. Waar vroeger de slikwerkers hun ruggen kromden ligt nu dit unieke natuurgebied, één van Europa`s grootste vastelandskwelders! Dit komt door de invloed van het zoute water. Je vindt hier dan ook prachtige afwisselende natuur met zilte graslanden, slikvelden en kwelders. Een paradijs voor vogelliefhebbers! Jaarlijks rusten, broeden en foerageren hier meer dan een miljoen vogels.

In de zomerpolders zie je vooral de bekende weidevogels en op de kwelders zoeken kolonievogels hun heil. Kokmeeuw, zilvermeeuw, kluut, visdiefje en noordse stern zijn hiervan voorbeelden. Meer verspreidt broedt de tureluur en ook de gele kwikstaart vind je hier! Een ideaal broedgebied, maar ook jachtgebied! Roofvogels als de slechtvalk, blauwe kiekendief, zeearend, buizerd en torenvalk slaan hier graag hun slag. Beleef het tijdens de langste dag van het jaar.

Interesse?

Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via onderstaand formulier of 0512-381448. Aanmelden op zaterdagen kan alleen via 0511-539618 (let op: bereikbaar tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen). Tip: vergeet je verrekijker niet! Voor deze excursie is een goede conditie vereist.

Nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Volg ons ook op:
Favorieten pictogram Webshop pictogram Chat pictogram Contact pictogram Lid worden