Zoeken pictogram Contact pictogram Favorieten pictogram 0 Webshop pictogram 0 Menu pictogram

Voor iedereen die van de Friese natuur houdt

Steppen en wandelen voor kids op het Noarderleech (6+)

De natuur is de perfecte leerplek voor jeugd! Heb jij een kind tussen de 6 en 12 jaar oud die dol is op het strand? Kom naar onze step- en wandeltocht op het Noarderleech. Gelegen in Noard Fryslân Bûtendyks is dit één van onze grootste natuurgebieden, met vooral buitendijks land aan de rand van de Waddenzee Prachtig natuur met volop rust, ruimte en leegheid.

Je kan in dit gebied eindeloos sjouwen, maar met die kleine beentjes duurt dat uren en is de pret snel voorbij. Wij hebben daarom de perfecte oplossing, we gaan op de step! Een leuke manier om ons snel te kunnen verplaatsen met een grote lach op het gezicht. We steppen over de zeedijk, langs een echte bunker uit de oorlog, naar de kwelders. We gaan zelfs over de bodem van de zee. Hoe dan? Door een route te nemen door gebied waar de zee met hoog water of storm zelfs komt.

Natuurlijk wordt de route geleid door een natuurgids met veel kennis over het wad. Hij leert de kinderen graag iets bij over de bijzondere natuur. Wist je bijvoorbeeld dat soms wel een vijfde deel van de wereldpopulatie van rotganzen in dit gebied verblijft. Ook vind je er veel brandganzen. Kortom, genoeg moois om te zien en te beleven!

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Volg ons ook op:
Favorieten pictogram Webshop pictogram Chat pictogram Contact pictogram Lid worden