Zoeken pictogram Contact pictogram Favorieten pictogram 0 Webshop pictogram 0 Menu pictogram

Voor iedereen die van de Friese natuur houdt

Te voet het Easterskar ontdekken bij volle maan

’s Avonds laat de natuur zich van een hele andere kant zien. Wil jij die andere kant wel eens ervaren? Ga dan met ons mee. We vertrekken terwijl het licht is, waardoor we de zon zien ondergaan. Vervolgens genieten we van de prachtige maan die zich volledig laat zien. Door het beperkte zicht worden andere zintuigen op scherp gezet, wat hoor jij allemaal?

Het Easterskar is een laagveenmoeras met uitgestrekte rietlanden en graslanden die rijk zijn aan soorten. Dit gebied geeft een kijkje in de geschiedenis, ooit overheerste dit natte landschapstype Fryslân. Ben jij een echte vogelvriend, dan moet je hart wel sneller gaan kloppen bij dit gebied. Er leven namelijk veel verschillende soorten, waarvan ruim vijftig soorten broeden in het gebied. Ook soorten die zeldzaam zijn en op de rode lijst zijn geplaatst vind je hier. Met heel veel geluk komen we zelfs de vis- of zeearend tegen.

Regenlaarzen zijn tijdens deze wandelexcursie van groot belang. Doordat het gebied een laagveengebied is zijn sommige plekken kletsnat. Zonder laarzen loop je het risico op natte broekspijpen. Dus trek ze maar snel aan en kom mee op deze bijzondere ervaring die je eens meegemaakt moet hebben!

Interesse?

Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via onderstaand formulier of 0512-381448. Aanmelden op zaterdagen kan alleen via 0511-539618 (let op: bereikbaar tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen).

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Volg ons ook op:
Favorieten pictogram Webshop pictogram Chat pictogram Contact pictogram Lid worden