Zoeken pictogram Contact pictogram Favorieten pictogram 0 Webshop pictogram 0 Menu pictogram

Voor iedereen die van de Friese natuur houdt

Voorjaarsboswandeling vlakbij Katlijk

Ruik jij die heerlijke voorjaarslucht ook? Daar moet je meer van opsnuiven! Wij helpen je daarbij graag, terwijl we tegelijkertijd een verrassende ontmoeting regelen. In het oude wandelbos, vlakbij Heerenveen, leven namelijk verschillende dieren. Zo wordt het Ketliker Skar beheert door onze reuzenkoeien, de Schotse hooglanders. Met hun lange vacht en grote horens kunnen ze prima leven in de koude en ruige omstandigheden van dit gebied. Dankzij deze runderen blijft het prachtige terrein open. Ze zijn namelijk dol op hoge planten en grassen, deze smikkelen ze er lekker tussenuit.

Het cultuurbos heeft een statig karakter en lange rechte lanen. Eind vorige eeuw heeft de familie Bieruma Oosting dit bos aangelegd om hout te produceren. Tegenwoordig leven er vele verschillende soorten dieren en planten. Je komt hier naast de Schotse hooglanders ook damherten en reeën tegen. En vergeet ook vooral niet de vele bosvogels! Aan de rand van het bos bevindt zich een uitkijktoren die een prachtig uitzicht biedt over het beekdalgebied de ‘Tjongervallei’. Dit is het beekdal van de rivier de Tjonger.

Onze natuurgids vertelt je vol passie over dit gebied en al haar schoonheden.

Interesse?

Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via onderstaand formulier of 0512-381448. Aanmelden op zaterdagen kan alleen via 0511-539618 (let op: bereikbaar tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen).

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Volg ons ook op:
Favorieten pictogram Webshop pictogram Chat pictogram Contact pictogram Lid worden