Beleef de natuur op zijn mooist met It Fryske Gea! Wij organiseren tijdens de meivakantie extra veel leuke jeugdactiviteiten en natuurexcursies. Struintochten, insectenhotel maken of meehelpen de natuur opruimen. Beleef het allemaal!

Meivakantie! Heb je al plannen gemaakt? Of kun je nog wel wat tips gebruiken? Op deze pagina helpen wij je om inspiratie op te doen. Van zaterdag 29 april t/m zondag 7 mei organiseert It Fryske Gea extra veel excursies voor jong en oud. Ga mee wandelen, kanovaren of stap aan boord van één van onze boten! De jeugd hoeft zich bij ons ook niet te vervelen, zij kunnen mee op ontdekkingstocht, insectenhotels bouwen en vogels spotten! Ook is het bezoekerscentrum elke dag geopend van 10:00 tot 16:00 uur. Lekker er op uit, of juist dicht bij huis. We hebben voor ieder wat wils.
Beleef de natuur op zijn mooist met It Fryske Gea! Wij organiseren tijdens de meivakantie extra veel leuke jeugdactiviteiten en natuurexcursies. Struintochten, insectenhotel maken of meehelpen de natuur opruimen. Beleef het allemaal!
In de lente hebben vogels het druk: een partner zoeken, eieren leggen, broeden en jongen groot brengen. En dat hele proces vaak twee keer achter elkaar. Belangrijk om hier rekening mee te houden. Wanneer je te dichtbij komt of teveel geluid maakt vluchten ze weg en dit kost energie die ze juist nodig hebben. De perfecte plek om vogels te bekijken zonder ze te verstoren is in één van onze vogelkijkhutten.
Een uniek kijkje achter de schermen van het IJsselmeer en de Vismigratierivier. Vaar mee met het historische schip ‘de zeeschouw ST5’ van 22 april t/m 7 mei en kom alles te weten over dit unieke natuurgebied. Onze gids vertelt je alles over het ontstaan van het IJsselmeer en van een afstand kun je de werkzaamheden bij de Vismigratierivier bekijken.
Benieuwd hoe het thuis van de weidevogel eruit ziet en wat we hier allemaal doen om veiligheid, voedsel en rust te waarborgen? Ga mee met onze weidevogelexcursie door Nationaal Park De Alde Feanen en krijg een uniek kijkje bij de grutto thuis in de bûnte greide en bij andere weidevogels.
Kan je van papier een bewegende vis maken? Ja, dat kan zeker! En je hebt er niet veel spullen voor nodig. We gaan vouwen, lijmen, knippen, plakken en daarna lekker spelen! Kijk hieronder maar eens hoe je de bewegende vis kan maken en wat je daar voor nodig hebt. Veel plezier!
Vanuit een groen hart – of liever een pompeblêdsje – zetten we ons in voor bescherming, beheer en ontwikkeling van natuur, landschap en cultuurhistorisch erfgoed. Ons werk en de resultaten daarvan delen we graag in onze maandelijkse nieuwsbrief!
Meld je aan voor de nieuwsbrief