Beleef de zomer bij It Fryske Gea! Wij organiseren tijdens de zomervakantie extra veel leuke jeugdactiviteiten en natuurexcursies. Struintochten, op zoek naar waterdiertjes, met de boswachter op pad en een fotografie excursie... Beleef het allemaal!
Het is zomervakantie! Dat betekent heel veel tijd voor avontuur. En waar kun je je beter vermaken dan bij It Fryske Gea?! Wij organiseren volop excursies voor jong en oud. De jongste natuurliefhebbers kunnen op zoek naar waterdiertjes, gave boswandelingen maken, steppen door een uitgestrekt natuurgebied en nog veel meer. Ook hebben we deze periode extra vaarexcursies, wandelexcursies, fotografie-excursies... Of breng een bezoek aan ons nieuwe informatiepunt in de Alde Feanen! Onze vrijwilligers helpen je graag op weg.
Beleef de zomer bij It Fryske Gea! Wij organiseren tijdens de zomervakantie extra veel leuke jeugdactiviteiten en natuurexcursies. Struintochten, op zoek naar waterdiertjes, met de boswachter op pad en een fotografie excursie... Beleef het allemaal!
Informatiepunt de Alde Feanen is het startpunt voor een bezoek aan natuurgebied de Alde Feanen. En voor wie dit jaar dichtbij huis blijft. Het Friese landschap is mooi en doet niet onder voor de natuur in het buitenland. De vrijwillige medewerkers staan je graag te woord en vertellen je over de mooiste plekjes!
Een actief en leerzaam uitje voor de hele familie, dat is boswachter Ûle’s QR-Avonturenroute! Samen gaan jullie op ontdekkingsreis in de Alde Feanen en leren meer over het gebied via superleuke filmpjes. De route is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar een duurt ongeveer 2 uren.
Zelf de weg vinden in de Alde Feanen, één van de grootste moerasgebieden van Europa? Dat kan met onze uitdagende rugzakroutes. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn er verschillende routes uitgezet waar kinderen aan de hand van doe-opdrachten het gebied kunnen ontdekken.
Kriebeldiertjes, ze zijn misschien niet heel schattig, maar wel heel nuttig! Pissebedden, wormen en oorwurmen zorgen er bijvoorbeeld voor dat alle ‘rommel’ in de tuin wordt opgeruimd. Ze maken van dode bladeren weer voedsel voor planten. En kriebelige spinnen worden gegeten door vogels, net zoals slakken worden gegeten door egels.
Vanuit een groen hart – of liever een pompeblêdsje – zetten we ons in voor bescherming, beheer en ontwikkeling van natuur, landschap en cultuurhistorisch erfgoed. Ons werk en de resultaten daarvan delen we graag in onze maandelijkse nieuwsbrief!
Meld je aan voor de nieuwsbriefWil je de Friese natuur een handje helpen?
Doe een donatieOp de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze natuurweetjes-mail